Sıvı, katı ya da gaz durumundaki maddelerin kontrolsüz bir biçimde yanması yangındır. Binaların tasarımı inşaat sırasında yangını önlemek ve tehlikeyi en aza düşürmek, yangın durumunda yangına müdahaleyi kolaylaştırmaya yönelik biçimde yapılmalıdır. Ayrıca yangın için alınan önlemlerin işlerliğini de koruması gerekir. Bu nedenle yangın tesisatı itfaiye yangın alanına ulaşana kadar yangına müdahale etmek için hayati önem taşır. Ayrıca yangın tesisatı itfaiye geldikten sonra da yangına müdahale için yardımcı görevindedir. Yapılara göre farklılık gösteren önlemler için karmaşık yangın tesisatları uygulanması gerekir. Bunun için ihtiyaç duyduğunuz alanlarda profesyonel hizmet almalısınız. SSeyhan Mekanik, en kompleks alanlarda bir güvenilir ve koruyucu önlemleri uygun maliyetlerle almanıza yardımcı olur.
Yangın Tesisatı Çeşitleri
Fabrikalarda, sanayilerde, üretim yapılan yerlerde yangın tesisatı olması bazı yönetmelik ve kanunlarla yaptırılması zorunludur. Bu amaçla olası bir yangında hızlı ve güvenilir bir şekilde müdahalenin yapılması ve risklerin en aza indirgenmesi sağlanmaktadır. Yangın tesisatı ıslak ve kuru olmak üzere iki gruba ayrılır.
Islak yangın tesisatında boru ağı basınçlı su ile doludur. Genellikle yüksek yapılarda kullanılır. Islak yangın tesisatının;
- Depolu Yangın Tesisatı
- Şebeke Basıncı İle Çalışan Sistem
- Basınçlama Deposu İle Çalışan Sistem olarak türleri vardır.
Kuru yangın tesisatı; boruların içerisinde su olmayan bir sistemdir. Bu sistemde, yangın anında su verilir. Suyun donma tehlikesi olan binalarda tercih edilir.
İstanbul’da ve tüm Türkiye’de hizmet veren SSeyhan Mekanik yangın tesisatı alanında uzman bir ekiple hizmet vermekte, en hızlı ve yüksek standartlarda projeler üretmektedir. Daha fazla bilgi almak için bize 0535 867 2752 numaralı telefondan hemen ulaşın